Vanliga frågor

Fråga: Har ni en fysisk butik man kan besöka?
Svar: Vi har ingen egen fysisk butik men flera återförsäljare. I Stockholm finns våra klänningar bland annat i butik Stank Stockholm & Millers som har ett stort utbud av våra plagg.
 
Du hittar STANK Stockholm på:
Drottninggatan 100.
S:t Eriksgatan 35.
Folkungagatan 79.
 
Du hittar Millers på:
Odengatan 98.
 
Fråga: Var sys era klänningar?
Svar: Våra klänningar sys i ett fåtal små familjeägda fabriker i Italien och Frankrike, där vi vet att alla som arbetar har bra och rättvisa villkor. 
 
Fråga: Gör ni klänningar i annat material än polyester?
Svar: Ja! Vi erbjuder även vackra klänningar i linne och i viskos. Beroende på mode och säsong har vi även ibland klänningar i silke. 
 
Fråga: Jag har hört att polyester släpper ut mikrofibrer vid tvätt, stämmer det? 
Svar: Det stämmer att polyester avger en viss del mikrofiber vid tvätt men det finns bra sätt att minimera detta! Detta görs bäst genom att:
  • Använda tvättpåse
  • Fylla tvättmaskinen, men undvik att packa
  • Använda flytande tvättmedel istället för pulver
  • Tvätta i lägre temperaturer vilket bidrar både till lägre energiåtgång och att en mindre mängd mikrofibrer frigörs
Fråga: Hur jobbar ni med hållbarhet och miljöfrågor?
Svar: På Stockholms Klänningsfabrik jobbar vi med slow fashion. Detta betyder att vi inte massproducerar klänningar utan anpassar vår produktion efter vad vi säljer. Vi gör oss aldrig av med klänningar genom att slänga, bränna eller på annat miljöskadligt sätt. Med andra ord, allt vi producerar kommer till nytta. Våra klänningar i polyester är av lång hållbarhet då de klarar av att användas och tvättas i många år. 
    Alla våra klänningar packas och skickas från vårt lager i Stockholm där vi även hanterar returer. 
    Fråga: Vart ser jag storleken på min klänning?
    Svar: Du ser storleken på tvättrådslappen som sitter på vänster sida i kjolen på klänningen. Storleken kan vara markerad med "T1-T5" där T1 motsvarar storlek XS, T2-S, T3-M, T4-L och T5-XL. (I vår klänning Billie Lou motsvarar T1-S,T2-M, T3-L och T4-XL och detsamma gäller kjolen Lala.)